5

skip to main content

SEO optimizacija stranica

Pronalažljivost na tražilicama

SEO (Search engine optimization) je optimizacija web stranica za tražilice na način da postignu što višu poziciju u rezultatima pretraživanja. Optimiziranje stranice za tražilice je dugotrajan proces koji obuhvaća rad na kvaliteti same stranice te njezinu promociju, ponajviše kroz internet marketing
 

Optimizacijom stranica možete biti među prvima na tražilicama i poboljšati svoje poslovanje... Dopustite da Vam pomognemo!

Zatražite ponudu >>

Osnovni cilj svakog vlasnika web stranice je dobra vidlljivost na tražilicama; svi biSEO optimizacija web stranica voljeli biti prvi na Googlu ili barem među prvima. Činjenica je da se 86% sveukupnog pretraživanja na internetu generira putem tražilica, a čak 60% svih klikova ostvaruju stranice čiji se rezultati pokazuju na prvoj stranici Google pretraživačke mreže. To je promocija koja ne spava i konstantno Vam dovodi nove klijente.
 

Važno je napomenuti da se služimo isključivo tehnikama dopuštenima od strane Google-a i ostalih pretraživača, a to Vam treba biti bitno jer Google redovno uvodi promjene u svoj algoritam te njima “kažnjava” stranice koje su koristile nedopuštene tehnike, na način da se njihov sveukupni broj posjeta na stranicu znatno smanjuje.

Kod optimizacije postojeće web stranice prvo radimo analizu vrijednosti same stranice pomoću alata koji očitavaju sve važne parametre sa stranica. Potom radimo kompletnu analizu ključnih riječi prema usluzi ili proizvodima koje klijent nudi. Kada vidimo koje su nam to riječi i pojmovi važni, te koje korisnici interneta najviše upisuju u tražilicu, tada optimiziramo stranicu. Postoje dvije vrste SEO optimizacije, a više o tome pročitajte u nastavku.

On page SEO

On page SEO se odnosi na rad na samoj web stranici. Bazira se na ključnim riječima, naslovima, opisima i linkova Vaše web stranice.
Važno je analizirati djelatnost samog poduzeća za koje se obavlja optimizacija, pronaći određene ključne riječi koje se najviše traže te njih ugraditi u naslove, opise, linkove i tekstove web stranice. Potrebno je imati kratke i jasne URL linkove te alt tagove za slike koji moraju biti optimizirani ključnim riječima i vezani za web stranicu na kojoj se nalaze.

Sadržaj stranice mora biti jedinstven te ne smije biti kopiran s drugih stranica, jer tražilice derangiraju takav, kopiran sadržaj. U sadržaju postoje bitni tagovi, a to su H1, H2 i H3 tagovi. To su podnaslovi koji moraju biti različiti na svakoj stranici te jasno opisivati sadržaj stranice na kojoj se nalaze. Pomoću tih faktora Google određuje koja će web stranica ima višu poziciju na tražilicama. 

Off page SEO

Off page SEO se odnosi na izgradnju linkova prema Vašoj web stranici na ostalim web mjestima.  To podrazumijeva unos Vaše web stranice u razne direktorije, na forume, blogove...
Offpage SEO također podrazumijeva otvaranje profila na društvenim mrežama i linkove na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera, LinkedIn-a, Google +, Youtube-a itd. Potrebno je imati što zanimljiviji sadržaj kako bi netko poželio postaviti link prema Vašoj web stranici.

Što više linkova vodi na Vašu web stranicu, bit ćete na višoj poziciji na internet tražilicama.
 

Cilj SEO optimizacije

SEO optimizacijom postiže se viša pozicija na najpopularnijim tražilicama bez plaćanja. Viša pozicija donosi bolju posjećenost, što je dovoljan razlog za posebnu pažnju i profesionalnu izvedbu. Bitno je da se optimizacija napravi za sve ključne i relevantne riječi vezane uz djelatnost kojom se firma bavi te da tekstovi budu zanimljivi i optimizirani. 

Zatražite ponudu te ćemo Vam onda pobliže objasniti SEO optimizaciju Vaše web stranice.

Kontakt

Adresa: Svetoklarska 26 b
10020 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@aktiv-marketing.hr

Tel. +385 1 2915 708

Fax: +385 1 6590 108

Newsletter

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?

Pratite nas

Google+