5

skip to main content

Najčešće postavljana pitanja

 • ŠTO JE HOSTING?

Riječ hosting u prijevodu znači udomljavanje, a u slučaju internet usluga web hosting podrazumijeva smještaj web stranica na server, tako da su dostupne svima koji pretražuju server. To je veza između Vaše web stranice i internet preglednika i stoga je bitno da hosting bude pouzdan. Uz izradu stranica nudimo gratis hosting, a nakon toga plaća se na godišnjoj osnovi.


 • ŠTO JE INTERNET DOMENA?

Domena je ime Vaše web stranice na internetu. Možete je registrirati, kao ime svoje tvrtke, usluga koje nudite ili proizvođača kojeg nudite. Obično izgleda ovako - www.mojatvrtka.hr. Postoji niz domena koje možete zakupiti .hr, .com.hr, .com, .net, .biz, .org itd.


 • ŠTO JE WEB APLIKACIJA?

Web aplikacija je poslovno rješenje kojem se pristupa putem web-a. Web poslovne aplikacije sve su više zastupljene u poslovnom svijetu jer uvelike olakšavaju organizaciju i povećavaju produktivnost. Naša agencija izrađuje aplikacije individualno prilagođene potrebama poslovanja.


 • ČEMU SLUŽI CMS SUSTAV?

Toscana CMS sustav je programiran od strane naše agencije, vrlo jednostavan za korištenje s naprednim mogućnostima. Pomoću te aplikacije korisnik samostalno unosi sadržaj na web stranice s automatskim optimiziranjem tekstova.


 • KOLIKO JE VAŽNO IMATI WEB STRANICU?

Moderno dizajnirane web stranice s kvalitetno prezentiranim proizvodima i uslugama te naravno dobrom pozicijom na internetu zasigurno će povećati Vaše prihode. Web stranica je važan dio Vašeg poslovanja, nećemo Vam sugerirati da sva svoja ulaganja okrenete prema Internetu, ali Vam kažemo da se Vaši potencijalni kupci, partneri i investitori svakodnevno koriste Internetom i stoga je važno da budete tu i pružite im adekvatne informacije.


 • ŠTO JE RESPONZIVNI DIZAJN?

Prilagodljivost web stranica svim dimenzijama ekrana (smartfone, tablet, klasični PC, laptop i dr.). Bez dodatnog napora korisnik u kratkom periodu dolazi do informacija s web stranice.


 • ŠTO JE SEO OPTIMIZACIJA?

SEO (Search engine optimization) je optimizacija stranice za tražilice tako da postignu što više pozicije u rezultatima pretraživanja. Optimiziranje stranice za tražilice je dugotrajan proces koji obuhvaća rad na kvaliteti same stranice i njezinu promociju.
Optimizacija stranica se radi prema analizi ključnih riječi i rezultatima pretraživanja.


 • ŠTO ZNAČI KLJUČNA RIJEČ?

Ključna riječ je popularna riječ koju internet korisnici upisuju u tražilice, vezano uz određene proizvode ili usluge koje traže. Kod izrade svake web stranice radi se kompletna analiza pretraga ključnih riječi te se prema tim rezultatima radi optimizacija stranica.


 • KAKO BITI MEĐU PRVIMA NA GOOGLE-U?

Postići bolju poziciju na internetu moguće je kvalitetnom optimizacijom web stranica, što je dugoročan proces i zahtjeva ulaganje i vremena i novaca. Naravno, druga opcija su nam Google plaćeni oglasi, među prvima ste i plaćate cijenu po kliku, tj posjeti svojoj web stranici.


 • ŠTO JA KAO KLIJENT TREBAM PRIPREMITI ZA IZRADU WEB STRANICE?

Od strane klijenta očekujemo lektorirane tekstove, selektirane fotografije i dokumente koje želi istaknuti na webu, točne službene podatke i dr. Ukoliko dobro surađujemo i zaprimimo materijale u dogovorenom periodu web stranica će se u kraćem roku dovršiti.


 • KOLIKO VREMENSKI TRAJE IZRADA WEB STRANICE?

Period izrade stranice ovisi o složenosti projekta, a koji je unaprijed dogovoren po želji i potrebama klijentovog poslovanja. S obzirom da naša agencija ne radi web stranice prema gotovim predlošcima, već individualno kreira web stranice od dizajnerskog rješenja pa do programiranja, osnovna stranica može biti gotova kroz 2 tjedna.
Također je važna međusobna suradnja s klijentom i njegovo pravovremeno sudjelovanje u izradi web stranice. Naša agencija poštuje rokove prema dogovoru i ugovoru s klijentom.


 • KAKO FUNKCIONIRA GOOGLE ADWORDS OGLAŠAVANJE?

Plaćeni Google Adwords oglasi su jedan od načina oglašavanja na internetu. Vaš oglas se prikazuje među prvim rezultatima kada korisnik upiše u tražilicu ključnu riječ koja je vezana uz Vašu ponudu. Naplaćuje se isključivo cijena klika, znači kad netko klikne na Vaš oglas, a ne i njegovo prikazivanje. Trošak dnevnog i mjesečnog oglašavanja određujete sami. Naša agencija zapošljava certificirane Google Adwords stručnjake koji će Vas besplatno informirati.


 • ŠTO JE BANNER OGLAS?

U kampanji plaćenih oglasa zasigurno veliku prednost ima banner, kreativan slikovni oglas s jasnom porukom tvrtke koja se oglašava. Za Vas smo u mogućnosti kreirati moderan statični ili flash banner, s linkom na web stranicu. Takvim oglašavanjem na stranicama koje su tematski vezane uz Vašu ponudu ili ciljate na širu publiku povećavate mogućnosti bolje prodaje ili jačanja branda.


Kontakt

Adresa: Svetoklarska 26 b
10020 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@aktiv-marketing.hr

Tel. +385 1 2915 708

Fax: +385 1 6590 108

Newsletter

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?

Pratite nas

Google+